středa 6. července 2016

Zlatá slova!


V rámci našich dlouhých příprav P. narazil na doporučení islandských záchranářů, co si vzít na sebe a hlavně - co konzumovat. Překladač google to dovedl do naprosté dokonalosti. Tak jsme se dozvěděli, že k snídaní je nejlépe konzumovati 100-150 muslimů a jíst plochý chléb s nevyžádanou poštou.
Tak teď už to jenom sehnat ....

·        oděvy
·         Turistické kalhoty Synthetic
·         Vlněné spodní prádlo; langermabolur a dlouhé kalhoty
·         Spodní prádlo, ne bavlna
·         Košile, fleece
·         Naše země - dobré být tenká (liner) pod tlustými ponožkami
·         zvýšit naši
·         Dún- nebo prima Luft nátěr
·         Pláštěnka a -buxur
·         Čepice a rukavice
·         Vaðskór jsou požadovány brodivých let (tenisky / sandály / neoprénové boty, boty musí být dobře upevněn na noze)

Kolik je součástí extra oblečení závisí na délce cesty. Neočekávejte, že se převléknout denně, bude zátěž příliš těžká.
Džíny a další bavlněné oblečení je zakázáno v horách. Pokud takové oblečení je mokrá po dlouhou dobu bude velmi mokrý a chladný.
POTRAVIN A VÝŽIVY
Strava je jedním ze základních příjemného typu. Je třeba pečlivě zvážit by měly být konzumovány potraviny během cesty a také je třeba si uvědomit, že bez ohledu na to, jaké potraviny je spotřebován v různých denních dobách. Existují velké rozdíly v tom, co jíte v dopoledních hodinách, a to spotřebována ve večerních hodinách po procházce.
Snídaně
v dopoledních hodinách je dobré konzumovat potraviny bohaté na sacharidy, jako celá zrna a ovoce. Je také dobré jíst vysokým obsahem bílkovin stravou, ale bílkoviny získané z masa, ryb, vajec a mléčných výrobků. Vzorek snídaně podmáslí s článkem 100-150 muslimů nebo kaše, křupavý chléb s máslem a sýrem a je dobré pít čaj nebo kávu.
Oběd:
Oběd je dobré jíst plochý chléb nebo celozrnný chléb s nevyžádanou poštou nebo sýr, horké polévky balíčků a po vysokoenergetických občerstvení.
Večeře:
v dobrém večerní jíst vysokým obsahem tuku dietu, protože tělo má dostatek času trávit potravu. Populární je použití lyofilizovanou potraviny, které přichází ve venkovních obchodech. Jídlo je poměrně drahé, a to může také doporučit těstoviny a omáčky, které často mohou zdokonalit se smetanou / tvarohem. Po večeři je dobré pro ohřev vody v kakau a jíst cukroví nebo čokolády s.
Občerstvení po celý den:
Je dobré mít nějaké občerstvení, aby se v průběhu dne, jako je sušené ryby, rozinky, sušené ovoce, ořechy, čokolády či sušenky. 
Nápoje:
Je nutné mít k dispozici dostatečné množství vody k pití po celý den. Pokud známé proudy na cestě nemusíte nosit vodu do domů, ale může naplnit nádržku na vodu v potocích. Ujistěte se, že budete pít rovnoměrně po celý den. 
Je třeba mít na teplou vodu zásobníky, zvláště pokud je to nachlazení nebo ponuré. Kakao je velmi dobrým zdrojem tepla, ale také mohou dát kávu, čaj nebo polévek.
Ujistěte se, že dobře jíst v noci před procházku!


4 komentáře:

  1. Tak takhle se vyřeší ta uprchlická krize! Prostě je sežereme! :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Haha, pobavilo :) Od doby, co jsem se dostala do nějaké maďarské databáze, mám nevyžádané pošty denně hromady. Až vám dojdou zásoby na oběd, napiš, přepošlu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Evidentně jsme jí měli málo aneb hlad byl :-)

    OdpovědětVymazat